Waar begon mijn avontuur?

Tijdens mijn vakantie op Madeira ontstond het idee om af en toe een blog te gaan schrijven. Op dit avontuurlijke eiland, zittend in een heerlijke stoel aan het zwembad, met uitzicht op de zee, vindt ik het leuk om te vertellen hoe mijn avontuur bijna 15 jaar geleden is begonnen. 1 September is het namelijk 15 jaar geleden dat mijn officiële opening was. Toen nog onder de naam Schoonheidssalon Annet.

Maar waar is die stap dan ooit begonnen hè? Deze heeft zich heel langzaam gevormd denk ik. Tegen onze kinderen zeg ik altijd: “Dat wat je nu doet, hoef je niet de rest van je leven te doen! Doe vooral iets waarvan je blij wordt”. Dat is wat ik ook heb gedaan en nog steeds doe.

In 1988 haalde ik mijn Mavo diploma op Mavo de Proeftuin in Scherpenzeel. Ik wilde dolgraag kapster worden, maar ivm mijn allergie werd dit afgeraden. Een plan B had ik niet! Met mijn bijna 16 jaar jong was ik nog wel leerplichtig. In de weekenden en vakanties werkte ik bij Hotel Restaurant Schimmel (tegenwoordig “Schimmel 1885”, zeker de moeite waard om eens een hapje te gaan eten daar). Zij boden mij aan bij hun te komen werken in combinatie met 1 dag school voor de opleiding gastvrouw. Dit was voor mij toen een mooie “2e keus”. Na het halen van mijn diploma, ben ik nog een tijdje gebleven, maar dit was niet mijn droombaan. Ik heb ontslag genomen en ben wat gaan rondzwerven op de arbeidsmarkt: Van kantoorbaantjes naar een supermarkt en van toch weer horeca naar het bankwezen ben ik uiteindelijk bij DA drogisterij Acacia in Maarn gaan werken.

Hier begon ook mijn liefde voor de huid. Ik heb mijn drogisten diploma gehaald en met heel veel plezier heb ik jaren bij DA Acacia gewerkt. Ik had gezellige collega’s, leuke klanten en een hele fijne lieve werkgeefster die het volste vertrouwen in mij had. Doordat het steeds lastiger werd met oppas voor de kinderen, heb ik met pijn in mijn hart na 8 jaar afscheid genomen.,Weer heb ik toen een uitstapje gemaakt naar de horeca. Dit keer heb ik een jaartje bij restaurant de Witte Holevoet in Scherpenzeel gewerkt, maar de drogisterij èn de huid bleven lonken.

Ik ben gestart met de opleiding tot schoonheidsspecialiste en uiteindelijk heb ik ook nog 2 jaar bij DA Acacia in Doorn gewerkt. Tijdens mijn opleiding schoonheidsspecialiste wist ik al dat ik dit vak voor mijzelf wilde uitoefenen….op mijn eigen manier, naar mijn eigen invulling. John heeft met mijn vader de garage uitgebouwd en het achterste gedeelte omgetoverd tot salon. Mijn idee was 2 dagen in de winkel blijven werken en 3 dagen in mijn salon. Toen de datum 1 september dichterbij kwam, kreeg ik het toch wat benauwd. Ik heb ontslag genomen en kon mij helemaal gaan richten op mijn eigen salon.

Alleen al op de open dag van Schoonheidssalon Annet werden er 42 afspraken gemaakt! Wat was ik trots! Heel veel van deze klanten van de eerste minuut, zijn nog steeds trouwe bezoekers van “Goed voor je huid”. En nu ik dit zo schrijf maakt mij dit nog veel trotser (-;

Met inmiddels 15 jaar ervaring, het geweldige huidverbeterende merk hannah dat achter mij staat èn met al mijn lieve klanten, hoop ik dat ik mij nog jarenlang met plezier mag bezig houden met de huid en het verbeteren van de huid.

Wil jij ook graag kennis maken met huidverbetering, met het merk hannah èn met mij? Maak dan een afspraak. Dit kan online via mijn website, maar uiteraard mag je mij hiervoor ook bellen.